Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30



Voščilo PDF natisni

Prihaja tisti čas, ko bomo večkrat slišali: V začetku je bila Beseda ...
Res. Naj beseda nikoli ne bo trda, da bi ranila, in ne medla, da bi se izgubila.
Naj bo trdna, da bo stala in obstala. Naj bo modra in milostljiva.
Naj bo taka, da jo bo vredno brati in si jo podajati kot med brati.
Ob vrhuncu leta naj se v bleščavosti hrupa ne izgubi.
Ker prava beseda tako kot dobra knjiga
praznični čas vedno obogati in ga umiri.
Naj bo leto 2024 polno pravih besed in pokončnih dejanj.

 
VPIS V ŽUPNIJSKI VRTEC VRHNIKA PDF natisni

 

 

Župnijski vrtec ima že dolgo tradicijo in delavci se vsako leto pripravljamo na novo šolsko leto. Veliko vlogo imajo pri nas otroci, saj bi bilo brez njih naše delo brez vrednosti.

Vabimo vas k vpisu vaših otrok, za novo šolsko leto 2023/24; ki bi želeli z nami bivati, se igrati in z nami deliti svojo žalost in veselje, do 31.3.2023

Starši, lahko omogočite svojim otrokom pestro in prijazno okolje. Poiščite nas lahko na spletni strani http://www.zupnijski-vrtec.si in se nam pridružite. Vaše prispelo pošto bomo pregledali in odgovore lahko pričakujete v mesecu aprilu.

 

 
ZNAMKE IN KAJ PRINAŠAJO PDF natisni


Starejša generacija ve, kaj so znamke. Z njimi so prihajale vesele novice, za njimi so ostajale tudi bolečine. Pa ne zaradi znamk, zaradi vsebin, ki so bile skrite v pismih ali na razglednicah. Neka gospa je rekla:« Vsa voščila, ki jih dobim, shranim in kadar mi je težko, jih preberem, da si naberem novih moči.« Na teh ovojnicah so še znamke, ki so že odslužile namenu. Tam so le okras in odtis zgodovine. Da, tudi znamke imajo zgodovino. Pa ne le zgodovino. Imajo dar, da pomagajo pomoči potrebnim, a le, če jim posodimo svoje roke in čas.

Gospod Franc Saksida, ki živi v Trstu, je veliko let zbiral odslužene znamke, ki so mu jih prinašali. K njemu so dospele tudi tiste, ki smo jih zbrali v našem vrtcu. S pomočniki jih je odstranjeval s podlag in jih pripravil za prodajo zbirateljem. Veliko dela, veliko potrpljenja, več kot si mislimo! Denar, ki se je na ta način zbral, je daroval misijonarjem in organizacijam, ki so pomagale ljudem.

Kot vsem, se tudi njemu nabirajo leta. V reviji »Misijonska obzorja« (žal si številke nisem zapomnila), je sporočil, da ne zmore več. Vsem se je zahvalil za sodelovanje in darovalce izročil v Božje naročje s priprošnjo, naj jim poplača za dobroto, za odprtost.

Znamk v Župnijskem vrtcu zato ne zbiramo več. Najlepša hvala vsem, ki ste nam pomagali. Naj vam bo povrnjeno vsaj tako, da boste prejeli veliko lepih novic, pa naj bo to v pismih, ali kar po elektronski pošti. V eni od prihodnjih številk farnega lista pa sledi poročilo o našem zbiranju. Če kdo izve za novo dobro dušo, ki bi nasledila gospoda Franca, naj nam prosim to sporoči.

Vzgojiteljice iz Župnijskega vrtca

 

 
VOŠČILO PDF natisni

 

Majhni in veliki vam iz srca želimo,

da najdete tiste drobne poti,

ki vodijo od srca do srca

in tiste, ki peljejo k uspehu,

sreči, zdravju in zadovoljstvu.

Skupaj z vami in otroki uspešno rastemo

se učimo drug od drugega

in se trudimo izvabiti zabavne in kreativne dogodke,

ki jih preživimo skupaj in to si želimo tudi v prihajajočem letu.

Vesele božično-novoletne praznike in vse dobro v letu 2022.

otroci in zaposleni iz Župnijskega vrtca Vrhnika

 

 

 
VOŠČILO PDF natisni

Prihodnost je nepopisana belost papirja.

Na vsakem je, da sam stori korak z njo.

Zariše svojo stezo ali skupaj z drugimi začrta močno pot.

 

Božič pričuje o neizmerni Božji ljubezni, ki se klanja k vsakemu človeku tam kjer je, takšnemu kot je. Naj bo ta resničnost vir upanja in spodbuda za povečano hrepenenje po toplem sprejemu Emanuela, kar pomeni Bog z nami.

 

V prazničnih dneh vam želimo veliko zdravja, sreče in obilo blagoslova ter družinskega veselja.

 

vsi zaposleni Župnijskega vrtca Vrhnika

 
Obvestilo PDF natisni

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša preko medijev sporočil, da je Vlada RS zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi sprejela odločitve novih, še strožjih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s Covid-19. Med drugim je sprejeta odločitev, da se vzgojno-izobraževalne ustanove s ponedeljkom, z dnem 26. 10. 2020 zaprejo.


Za starše, ki morajo delati, delodajalec pa jim ne more omogočiti dela na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok:

 

  • Starši, ki delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (zdravstveni delavci, zaposleni v Civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva...).
  • Podlaga za izkazovanje potrebe po nujni potrebi za varstvo je potrebno priložiti potrdilo delodajalca, da oba starša opravljata delo, ki je nujno za državo in družbo.

 

 

Na podlagi sklepa župana Občine Vrhnika, št. 100-672020-6(1-01), je v Župnijskem vrtcu Vrhnika organizirano varstvo otrok za starše, ki nujno potrebujejo varstvo.


 

 
RODITELJSKI SESTANKI šol. leto 2020/21 PDF natisni

Roditeljski sestanki bodo v Beli dvorani vrtca. Obvezna maska.

 

  • skupina OBLAČKI v torek, 25.8.2020;
  • skupina UTRINKI v torek, 1.9.2020;
  • skupina ZVONČKIv četrtek, 3.9.2020;
  • skupina LUNE v torek, 8.9.2020;
  • skupina SONČKI v sredo, 9.9.2020;
  • skupina PLAMENI v četrtek, 10.9.2020;
  • skupina ISKRE v ponedeljek, 14.9.2020;
  • skupina KAPLJICE v torek, 15.9.2020;
  • skupina ZVEZDICE v sredo 16.9.2020;
  • skupina ANGELČKI v četrtek, 17.9.2020.

 

 
Spoštovani starši PDF natisni

Ob ponovnem odpiranju vrtca smo še vedno v trajajočih posebnih razmerah. Zavedati se moramo, da tako vrtec kot starši nosimo veliko družbeno odgovornost in je prav, da je ne prelagamo drug na drugega. Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za sodelovanje saj bo v teh dneh le-to izjemno pomembno. Prav tako pa je pomembno, da smo medsebojno kooperativni. Ker smo navodila NIJZ skupaj z okrožnico MIZŠ prejeli šele včeraj pozno popoldne, moramo reagirati zelo hitro, da se lahko ustrezno pripravimo na delo v vrtcu pod bistveno zahtevnejšimi okoliščinami.


Prosimo, da izpolnite (prejeli v priponki na e-asistentu):

 

  1. Izjavo o vračanju otroka v vrtec izpolnite VSI (ne glede na to ali bo otrok obiskoval vrtec ali ne) in jo najkasneje do ponedeljka, 11. 5. 2020 posredujete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.
  2. Izjava, samo za otroke, ki se vračajo v vrtec, (pripravil jo je NIJZ in se nahaja v priponki). To izjavo prinesete v vrtec na dan prihoda.

 

 

Predvidevamo, da se bodo ukrepi tedensko sproščali, zato vas najprej prosimo, da napoveste prisotnost vaših otrok v vrtcu za prvih 14 dni oziroma do konca meseca maja. V tem času tudi velja še interventni zakon, ki vam omogoča oprostitev plačila vrtca, če boste otroka zadržali doma.

 

NIJZ nam je posredoval priporočila s katerimi je močno zmanjšal velikost skupin (8 in 10 otrok v skupini), kar pomeni, da smo s prostorom močno omejeni. Seveda lahko ob povečanih potrebah skupine tudi povečamo, vendar s tem povečamo tudi tveganje za okužbo. Iz tega naslova pozivam vse starše, ki še lahko zadržite otroke doma do konca meseca maja, da to storite. Skupine se med sabo ne bodo smele srečevati, kar pomeni, da bo vsaka skupina imela svoj urnik in stalno prisotne vzgojitelje. Tudi prihod in odhod iz vrtca bo prilagojen razmeram. Starejše otroke bomo (ob uporabi maske) prevzemali pred vrtcem, mlajše otroke boste lahko starši (ob uporabi maske) sami uredili v garderobi in predali vzgojiteljici. Starše prosimo, da se ne zadržujete v garderobah in pred vrati igralnic, saj bo število staršev ob istem času v objektu omejeno.

 

Otroci ne bodo imeli mask, prav tako ne vzgojitelji (razen ob interakciji z vami ob prevzemu in oddaji otrok). Pomembno je, da otrokom v tem novem uvajalnem obdobju ponudimo toplino, bližino in varnost.

Zaradi potreb priprave urnika vsake skupine in razporeditve otrok v skupine vas prosimo, da na izjavi navedete točen čas prihoda otroka v vrtec in točen čas odhoda iz vrtca ter se seveda potem teh ur obvezno tudi držite. Seveda morajo biti ure določene znotraj našega poslovalnega časa.

 

Točna navodila in dopolnjen hišni red bomo posredovali vsem staršem, ki bodo otroke pripeljali nazaj v vrtec v prihodnjem tednu.

Vašo izjavo za vračanje v vrtec morate posredovati do ponedeljka, 11. 5. 2020

 

  • če je odgovor DA, da si zagotovite mesto za vašega otroka v vrtcu
  • - če je odgovor NE, da ohranite oprostitev plačila vrtca.

 

Vljudno prosim za sodelovanje in odgovor.

 
OBVESTILO O ZAPRTJU VRTCA PDF natisni

Spoštovani starši

 

že v medijih ste zasledili napoved zaprtja vseh vzgojno-izobraževalnih zavodov v Sloveniji.

Sedaj smo prejeli še uradno okrožnico iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in vas

obveščamo, da bo vrtec zaprt od ponedeljaka 16.3.2020 do predvidoma 30.3.2020.

Preko eAsistenta in naše spletne strani vas bomo obvestili o ponovnem odprtju vrtca.

Priporočamo vam, da spremljate in upoštevate navodila, ki jih objavljajo pristojne institucije (NIJZ, Ministrstvo za šolstvo…).

 

ravnatelj

 

Mohor Rihtaršič

 

 
Priporočila za preprečevanje okužb dihal in drugih podobnih obolenj v vrtcih/šolah PDF natisni

28. 02. 2020

V času povečanega pojavljanja akutnih okužb dihal in drugih podobnih obolenj je pomembno, da v vrtcih/šolah zmanjšamo tveganje za širjenje teh okužb. V vrtcih in šolah se otroci zbirajo, učijo in igrajo. V takih okoljih se nalezljive bolezni med otroki širijo s kužnimi kapljicami in s tesnimi stiki. Nekateri otroci so premajhni, da bi vzdrževali ustrezno osebno higieno in pri tem potrebujejo pomoč ter nadzor odraslih oseb. Vir okužbe v vrtcu/šoli so lahko otroci, osebje ali starši, zato morajo tudi odrasli upoštevati osnovna načela preprečevanja širjenja okužb, ki pa morajo biti sorazmerna trenutni epidemiološki situaciji.

 

Splošna priporočila za preprečevanje nalezljivih bolezni

Za vzdrževanje splošne odpornosti je potreben ustrezen počitek in spanec, zdrava prehrana in redne telesne aktivnosti.

Pomembno je, da so otroci cepljeni po programu.

 

Osebna higiena

Številne nalezljive bolezni se prenašajo kapljično in kontaktno (preko kužnih kapljic pri kihanju in kašljanju, ter preko tesnega stika med osebami in preko stika s površinami, ki so onesnažene z izločki dihal ali drugimi človeškimi izločki).

Zato je za preprečevanje teh bolezni pomembna higiena rok in kašlja.

Osebje vrtca/šole mora poleg izvajanje higiene rok pri sebi, nadzirati in zagotavljati podporo otrokom pri izvajanju in vzdrževanju dobrih higienskih navad.

Higiena rok

Higiena rok je osnovni ukrep za preprečevanje širjenja okužb in nalezljivih bolezni.

Roke si vedno umijemo po kašljanju, kihanju in brisanju nosu.

Roke si umivamo s tekočim milom in vodo vsaj 20 sekund ali toliko časa, da si otroci zapojejo »Vse najboljše za te« v zmernem ritmu.

Kjer ni možnosti umivanja rok, otrok lahko izjemoma uporablja alkoholne robčke ali razkužilo z etanolom pod nadzorom.

Razkužilo z etanolom moramo hraniti izven dosega otrok.

Po končanem umivanju je potrebno roke dobro posušiti, najbolje s papirnatimi brisačami za enkratno uporabo.

Če otroci uporabljajo svoje brisače, jih nikoli ne smejo med seboj izmenjavati, potrebno jih je dnevno zamenjati.

Vrtci/šole morajo zagotoviti pogoje za ustrezno izvajanje higiene rok (umivalniki, milo, papirnate brisače, izjemoma razkužila).

Higiena kašlja

Otroke naučimo, da si, preden zakašljajo ali kihnejo, pokrijejo usta in nos s papirnatim robčkom, ki ga nato odvržejo v koš za smeti.

Če nimajo robčka, naj kašljajo/kihajo v zgornji del rokava.

Po kašljanju, kihanju in brisanju nosu, naj si otroci vsakič umijejo roke.

 

Higiena prostorov v katerem se zadržujejo otroci

Povzročitelji nalezljivih bolezni preživijo določen čas v okolju, zato je pomembno vzdrževati  primerno higieno okolja. Pri vzdrževanju higiene v prostoru je pomembno:

Večkrat dnevno redno zračite zaprte prostore.

Za čiščenje delovnih površin uporabite vodo in običajna čistilna sredstva.

Večkrat očistite površine, ki se jih otroci pogosto dotikajo (npr. kljuke, mize, vse dostopne površine sten in oken, straniščna školjka, pipe umivalnikov ipd.) .

V primeru onesnaženja površin v prostoru s človeškimi izločki (urin, blato, izbruhanina ali druga telesna tekočina) najprej onesnaženo področje pokrijte z vpojnimi papirnatimi brisačami in prelijte z razkužilom za površine (sveže pripravljena 0,1 % raztopina natrijevega hipoklorita (varikina) – Priloga 1, občutljive površine (npr. tkanine, ki bi jih razbarvali) pa s 60–70 % etanolom) in pustite učinkovati najmanj 10 minut.

Po razkuževanju očistite onesnaženo področje s toplo vodo in običajnim čistilnim sredstvom.

Pri čiščenju uporabljajte zaščitne rokavice za enkratno uporabo.

Med čiščenjem prostor zračite (odprta okna).

Papirnate brisače in rokavice za enkratno uporabo odložite v vreče za komunalne odpadke.

Onesnaženo osebno in posteljno perilo skrbno položite v vrečko za umazano perilo.

Temeljito si operite roke s toplo vodo in tekočim milom ter uporabite papirnate brisače za temeljito sušenje rok in osušene roke še razkužimo.

 

Preprečevanje širjenja

Otroke je potrebno seznanjati z načinom prenosa bolezni, s higieno rok in kašlja preko zloženk, plakatov, s predstavitvami na otrokom razumljiv način.

V času povečanega pojavljanja okužb dihal in drugih podobnih obolenj v vrtcih/šolah ne priporočamo izvajanja skupinskih aktivnosti (npr. mešanje različnih skupin otrok).

Če otrok v vrtcu/šoli zboli z vročino, začne kašljati, o tem takoj obvestimo starše in do prihoda staršev otroka ločimo od ostalih otrok.

Starši so dolžni vrtec/šolo čim prej obvestiti, da je njihov otrok zbolel (po pregledu pri otrokovem zdravniku ali pediatru/infektologu).

Otrok z nalezljivo boleznijo ne sme obiskovati vrtca, dokler traja kužnost. Otrokov izbran pediater oceni, ali otrok po preboleli bolezni lahko prične obiskovati vrtec.

Priprava 0,1 % raztopine natrijevega hipoklorita iz belilnega sredstva (npr.varikine), ki ga imamo na voljo:

 

% natrijevega hipoklorita
na embalaži belilnega sredstva

Količina belilnega sredstva
(ml)

Količina potrebne vode
(ml)

Celotna količina dobljene
0,1 % raztopine
natrijevega hipoklorita
(ml)

1 %

1000

9000

10000

2 %

500

9500

10000

3 %

333

9677

10000

4 %

250

9750

10000

5 %

200

9800

10000


Priporočila za preprečevanje okužb dihal in drugih podobnih obolenj v vrtcih in šolah (zloženka)

Za občutljive površine lahko namesto belilnega sredstva na osnovi natrijevega hipoklorita uporabimo razkužilo, ki vsebuje 60–70  % etanol. Belilna sredstva na osnovi natrijevega hipoklorita in razkužila, ki vsebujejo 60–70  % etanol, so dostopna v prosti prodaji.

 
Koronavirus (SARS-CoV-2) - ključne informacije PDF natisni
24. 02. 2020

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravja ves čas spremljamo dogajanje v zvezi z izbruhom novega koronavirusa. Na tem mestu objavljamo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev.

več na: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov
 
voščilo PDF natisni

 

 
RODITELJSKI SESTANKI september 2019 PDF natisni

 

  • skupina ANGELČKI, torek, 10.9.2019 ob 17.15 uri v igralnici,
  • skupina OBLAČKI, četrtek, 19.9.2019 ob 17.00 uri v igralnici,
  • skupina ZVONČKI, sreda, 11.9.2019 ob 17.00 uri v igralnici,
  • skupina KAPLJICE, četrtek, 12.9.2019 ob 17.00 uri v igralnici,
  • skupina LUNE, sreda, 4.9.2019 ob 17.00 uri v igralnici,
  • skupina ZVEZDICE, ponedeljek, 9.9.2019 ob 17.00 uri v Beli dvorani,
  • skupina SONČKI, torek, 10.9.2019 ob16.30 uri v igralnici,
  • skupina ISKRE, četrtek, 12.9.2019 ob 16.30 uri v igralnici,
  • skupina PLAMENI, četrtek, 5.9.2019 ob 17.00 uri v igralnici,
  • skupina UTRINKI, ponedeljek, 9.9.2019 ob 17.00 uri v Beli dvorani.

 

 
Vabilo k sodelovanju PDF natisni

Radi ustvarjate in se ob tem zabavate?

Izdelujete pirhe in bi jih radi pokazali tudi ostalim?

 

Vabljeni k sodelovanju na razstavi pirhov v organizaciji Župnijskega vrtca Vrhnika. Pirhe lahko izdelate po svojih željah. Zaželjena je izdelava iz naravnih materialov, saj tako poskrbimo tudi za naše okolje. K sodelovanju vabimo posameznike in organizacije, ki skrbijo za ohranjanje in razvoj slovenske kulturne dediščine.

 

Končne izdelke pa do 11. aprila prinesete v Župnijski vrtec. Vzgojiteljice bomo pripravile velikonočno razstavo, ki si jo boste lahko ogledali v kapeli.

Razstava bo na ogled v petek, 12. aprila od 14.30 do 16.30 in v nedeljo 14. aprila po vseh treh svetih mašah.

Svoje izdelke boste lahko prevzeli v ponedeljek, 15.4 v Župnijskem vrtcu.

 

Vabljeni,

 

Kolektiv Župnijskega vrtca

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL