Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30OBVESTILO PDF natisni

 

Spoštovani!

Obveščamo Vas, da so se v vrtcu pojavile GLISTE.

Starši, spremljajte zdravstveno stanje svojih otrok in vrtec vedno obvestite o vzroku odsotnosti svojih otrok. Prosimo, da si pozorno preberete informacijo glistah. V vrtcu se izvajajo vsi ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni.

 

GLISTE

Najpomembnejši simptomi: srbenje v predelu zadnjične odprtine, žive gliste ali deli glist v blatu, bolečine v trebuhu kot kolike, bruhanje, kolobarji okrog oči, utrujenost, nenapredovanje ali hujšanje.

Pri otrocih in mladostnikih povzročajo glistavost najpogosteje podančice, vendar jo lahko povzročijo tudi človeške gliste ali trakulja. Gliste lahko pridejo v vašega otroka z živili, v peskovnikih ali od živali. Jajčeca glist pridejo do ust in se v želodcu in črevesju razvijejo v gliste. Samice ponoči zlezejo iz črevesa in ležejo mikroskopsko majhna jajčeca okoli zadnjične odprtine. To povzroča srbenje, s praskanjem pa pridejo jajčeca za nohte in se preko ust spet prenesejo v črevo (samookužba). Ta krog traja do dva meseca, zato morajo biti glistavi otroci zdravljeni dva do trikrat v časovnih presledkih. Podančice so videti v blatu kot en do dva milimetra dolgi odrezani koščki vrvice, ki se premikajo. Gliste so videti kot deževniki. Od trakulje najdete v blatu otroka pet do deset milimetrske člene črvov, ki so kot špageti.

Otroci, ki imajo gliste, so utrujeni in zaspani. Velikokrat imajo kolobarje okrog oči in slabo napredujejo. Otroke s podančicami ponoči srbi zadnjična odprtina. Otroci z glistami so nagnjeni k bolečinam v trebuhu, vse do kolik, napenja jih in imajo občasno drisko. Pri trakuljah imajo otroci nejasne težave v trebuhu, so strašno lačni ali izgubijo tek in hujšajo.

Glistavost mora vedno zdraviti zdravnik. V primeru podančic je najbolje, da se pregleda vsa družina. Otroku predpiše zdravilo proti parazitom. Moderna zdravila uničijo parazite, ne škodujejo pa otrokovemu telesu.

Ukrepi v vrtcu:

  • poostrena osebna higiena,
  • dobro oprano sadje in zelenjava,
  • po prihodu z igrišča ali sprehoda si vedno temeljito umijemo roke (za nohti),
  • psom preprečimo dostop do otroških igrišč oz. peskovnikov.
 
RODITELJSKI SESTANKI 2017 PDF natisni

skupina ANGELČKI, dne 7.9. ob 16.30 uri v igralnici;

 

skupina SONČKI, dne 11.9. ob 16.30 uri v igralnici;

 

skupina LUNE, dne 11.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina PLAMENI, dne 11.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina OBLAČKI, dne 12.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina ISKRE, dne 12.9. ob 18.00 uri v igralnici;

 

skupina ZVONČKI, dne 13.9. ob 17.00 uri v igralnici;

 

skupina ZVEZDICE, dne 14.9. ob 17.00 uri v Beli dvorani;

 

skupina UTRINKI, dne 14.9. ob 17.00 uri v Beli dvorani;

 

skupina KAPLJICE, dne 14.9. ob 16.30 uri v igralnici.

 
»VESELJE V DRUŽINI« PDF natisni

 

ROMANJE DRUŽIN V STIČNO

Dragi starši,

v soboto, 27. 5. 2017, vas vabimo na romanje družin katoliških vrtcev v Stično. Veseli bomo, če se boste odzvali vabilu in se skupaj z nami odpravili v Stično, da bomo kot ena velika družina, ki se skupaj veseli in zahvaljuje Bogu za dar življenja in družine. Družina je ognjišče, na katerega je potrebno dajati polena ljubezni, spoštovanja, odpuščanja, zaupanja, medsebojnega razumevanja in veselja. Naj bo to srečanja, ki ga pripravljajo katoliški vrtci, priložnost za vse nas, da skupaj rastemo in se krepimo v ljubezni, veri in zaupanju.

PROGRAM SREČANJA

10.00 zbiranje

10.30 sveta maša (voditelj Peter Pučnik, SDB)

11.30 kosilo iz popotne torbe

12.45 popoldansko dogajanje (za otroke: delavnica; za starše: pričevanje zakoncev Strajnar)

14.00 zaključek

Župnijski vrtec Vrhnika bo organiziral avtobusni prevoz. Stroške prevoza boste poravnali ob plačilu oskrbnine za mesec MAJ.

Prijave bomo zbirali do četrtka, 18. 5. 2017. Prijavnico oddajte vzgojiteljem.

Odhod avtobusa bo znan v tednu pred romanjem.

Lepo povabljeni v čim večjem številu. Več nas bo, bolj nam bo lepo in naša srca bodo bogatejša za milostni dan veselja.

 

 
RODITELJSKI SESTANKI PDF natisni

Roditeljski sestanki skupin:

ANGELČKI 13.9. ob 17.00

OBLAČKI 13.9. ob 17.00

ZVONČKI 15.9. ob 17.00

KAPLJICE 14.9. ob 16.30

LUNE 8.9.

ZVEZDICE 20.9.

SONČKI 8.9.

ISKRE 20.9.

PLAMENI 12.9. ob 17.00

 

Starši lepo vabljeni!

 

 
Spoštovani vsi PDF natisni

 

Pričelo novo šolsko leto,

O kako zakorakali smo vanj veselo.

Znake, igralnice, igrače nove smo dobili,

Druge prijatelje v skupino povabili.

Radi bi se vam predstavli,

A premalo smo se pripravili.

Vemo pa mi to, da

Le v Župnijskem vrtcu mi uživamo.

Ja res je, počutimo se kot doma,

Enaki smo vsi, brez dvoma.

Naj vas povabim, da pridete k nam vsi

In sprejeli vas bomo mi.

 

 
SPOŠTOVANI STARŠI! PDF natisni

Vljudno Vas vabimo k sveti maši, ki bo v sredo, 25. maja, ob 17. uri v cerkvi svetega Pavla. Maša bo darovana v zahvalo za 25 let našega vrtca, obenem pa bo to tudi skupni zaključek tega šolskega leta. Za marsikaj se imamo zahvaliti.

Zbrali se bomo pred cerkvijo (zunaj). Otroci in starši iz vsake skupine se zberejo skupaj. V cerkev bomo vstopali v procesiji – po skupinah. Vsaka družina bo prejela svečnik, ki ga bodo vaši otroci naredili v vrtcu. Ob vstopu v cerkev vam bomo prižgali svečke.

Med sveto mašo so otroci pri Vas. Če bo kateri od otrok sodeloval z besedo pred mikrofonom, se bodo vzgojiteljice z Vami to posebej dogovorile, da bodo pravočasno v bližini oltarja.

Skupaj prosimo, se zahvalimo in seveda zapojmo. Saj obrabljena, a še kako resnična misel pravi: »Kdor s srcem poje, dvakrat moli.«

Po sveti maši pa si rezervirajte še nekaj časa. Ne bomo se takoj razkropili in tekli domov. Kaj sledi, naj ostane skrivnost, ki jo razkrijemo pred koncem maše.

Povabljeni so tudi dedki, babice, tete, strici, bratje, sestre in vse ostalo sorodstvo.

Veselimo se srečanja z Vami in Vas do snidenja lepo pozdravljamo!

Kolektiv Župnijskega vrtca

 

 
SPOŠTOVANI STARŠI PDF natisni

 

Včeraj je bil zopet en lep dan, pa ne le zaradi sonca, ampak zaradi vas, dragi starši, ker ste se tako množično udeležili sajenja dreves in urejanja okolice. Zato bi se vam radi iskreno zahvalili za vaš trud in dobro voljo in upamo, da se še kdaj tako srečamo in imamo preprosto lepo.

Hvala za darovane sadike dreves in malin.

 

Hvaležni kolektiv Župnijskega vrtca Vrhnika

 

 
DAN NARAVE PDF natisni

 

Pozdravljeni ljubitelji naravnih lepot!

Ptički veselo prepevajo in rožice nas že razveseljujejo s svojo lepoto in omamnim vonjem. Da bodo ptički spletali gnezda tudi pri nas, bomo poskrbeli s sajenjem dreves, na naš dan narave. Ta bo v našem vrtcu, 13.4.2016 ob 17.00. Na ta dan bo vsaka skupina posadila svoje izbrano drevo. Zanj bodo nato skrbeli otroci, ga opazovali, kako raste, spoznavali njegove značilnosti…

Kdaj: 13.4.2016, ob 17.00

Kje: na vrtčevskem spodnjem igrišču

Kaj potrebujemo: izbrano sadiko drevesa (eno na skupino), lopato, mišice in dobro voljo

Lepo vabljeni!

 

 
VPIS V VRTEC PDF natisni

 

Župnijski vrtec ima že dolgo tradicijo in delavci se vsako leto pripravljamo na novo šolsko leto. Veliko vlogo imajo pri nas otroci, saj bi bilo brez njih naše delo brez vrednosti.

Od 15.3 do 15.4.2016 vas vabimo k vpisu vaših otrok, (za novo šolsko leto 2016/17); otrok, ki bi želeli z nami bivati, se igrati in z nami deliti svojo žalost in veselje.

Starši, lahko omogočite svojim otrokom pestro in prijazno okolje. Poiščite nas lahko na spletni strani in se nam pridružite. Vaše prispelo pošto bomo pregledali in odgovore lahko pričakujete do konca meseca aprila.

 

 
OBVESTILO PDF natisni

 

Zaradi prenatrpanosti dogodkov na zahvalno nedeljo prestavljamo prodajo pred cerkvijo na 13. december od 9.00 ure dalje. Takrat bo vzdušje še bolj praznično. Delavke vrtca bomo poskrbele, da bo dišalo po medenjakih, pecivu, potici, čaju in morda bo celo presenečenje.

Se vidimo 13. decembra!                                        vsi zaposleni

 

 
Dogajanje v našem vrtcu PDF natisni

 

Glasovi, smeh in vriski otrok odmevajo iz našega vrtca. v septembru pa je bilo slišati tudi nekaj joka otrok novincev, ločitev od doma pač ni mačji kašelj. Novih igralnic, vzgojiteljic in prijateljev smo se privadili, sedaj pa že pridno raziskujemo in gremo novim dogodivščinam naproti.

V oktobru bomo najmlajši iskali deželo škratov, opazovali ter poslušali živali. Starejši pa se bomo podali v pravljico Pod medvedovim dežnikom, se gibali in spoznavali športe, skupaj z žabami čofotali in skakali po lužah ter kot vedno veliko prepevali, poslušali in se igrali.

Oktober pa je tudi roženvenski mesec, ko molimo k Mariji in jo prosimo, da usliši naše želje. Zato ji bomo ta mesec posvetili več časa ter se vsak petek zbrali pri naši kapelici na spodnjem igrišču in pozdravili Marijo. Seveda pa ob tem ne bomo pozabili na starše, stare starše, brate in sestre, ki jih vabimo, da se nam 23. oktobra ob 11. uri pridružijo. Ravno tako pa vas vabimo 8. novembra po nedeljski sv. Maši, da s kupovanjem različnih izdelkov vzgojiteljic, prispevate k zbiranju sredstev za potrebe vrtca. Na žalost pa nam je v septembru zagodlo vreme in nismo izpeljali teka družin, ki smo se ga vsi tako veselili in pridno trenirali. Vendar imamo za vas veselo novico, kar trenirate še naprej saj smo ga samo prestavili v mesec junij. Mi se že veselimo trenutkov z vami, kaj pa vi?

Maja Trček

 

 
Roditeljski sestanek ANGELČKI PDF natisni

 

Vabilo!

Vabiva vas na roditeljski sestanek skupine Angelčki, ki bo v torek,

17. 9. 2015, ob 17. uri v naši igralnici. Seznanili vas bova z načrti skupine in dogajanjem v novem šolskem letu.

Vljudno vabljeni!

Lepo vas pozdravljava vzgojiteljici Špela in Ana

 

 
TEK DRUŽIN PDF natisni

 

Dragi starši

Sporočamo vam, da je tek družin, ki je odpadel zaradi slabega vremena prestavljen na prvo polovico junija. Upamo, da nas takrat čaka bolj prijazno in predvsem suho in sončno vreme. Do takrat lahko pridno trenirate in krepite mišice.

vzgojiteljice

 

 
Roditeljski sestanek MAVRICE PDF natisni

 

Dragi starši!

Vabim Vas na roditeljski sestanek, ki bo v ponedeljek, 14.9.2015 ob 17. uri. Seznanila Vas bom z letošnjim programom dela v vrtcu in skupini.

Lepo vabljeni,

Maruša Rožmanec

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL