Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30



Novice in dogodki


KAJ SE JE DOGAJALO PRI NAS V NOVEMBRU… PDF natisni


V vrtcu se ves čas nekaj dogaja, nikoli ni dolgčas - podobno kot v panju, kjer pridne čebelice nosijo cvetni prah. Vsaka ima svojo nalogo in opravlja svoje delo. V vrtcu ni nič drugače, kjer vzgojiteljice otrokom pripravijo zmeraj nekaj novega.

Tudi letos, smo že 12. leto zapored izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk in se poklonili našim pridnim čebelam. Slogan letošnjega zajtrka je bil Zajtrk z mlekom – super dan! In res smo si naredili, super dan oz. kar cel teden. Spoznavali smo mleko in mlečne izdelke, se pogovarjali kako pride mleko v trgovine, kaj vse lahko naredimo iz mleka, katere živali nam dajejo mleko, izdelovali smo mlečne izdelke, kaj dobrega spekli in izdelovali. V Beli dvorani smo se lahko preizkusili v molži krave. No, ni bila čisto prava krava, saj je v vrtcu ne moramo imeti, imeli smo pravo leseno kravo. Bila je velika kot prava, tudi videti je bila tako in tudi vime je imela. Otroci so ob njej uživali in prav nič jim ni nagajala z brcanjem ali mahanjem z repom, kot to počnejo prave krave.

Teden pa smo zaključili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Mize smo okrasili, slavnostno smo se oblekli in ob slovenski glasbi pojedli zajtrk. Sladkali smo se z domačim kruhom, maslom, slastnim medom, jabolki in z mlekom, seveda. K nam je prišel tudi čebelar, ki nam je povedal vse o čebelah, medu in čebelarji. Naučil nas je kako so čebelice pridne in delavne.

Pridna, delavna in še veliko več je bila tudi naša vzgojiteljica Anica. Po dolgih letih dela v vrtcu se odpravlja v zasluženo »penzijo«. Prav vsi smo je vsak dan znova občudovali, s kakšnim žarom in energijo opravlja svoje delo ter otrokom deli objeme, nasvete, jih vsak dan nekaj novega nauči. Marsikomu je bila Anica zgled, tako pri delu v vrtcu, kot doma. Kadar ni skrbela za naše otroke, je imela polno dela s svojimi čebelami. Tako je tudi naša Anica povezana z medenim zajtrkom. Vsako leto nam je pripravila nekaj novega, zanimivega, izvirnega in nikoli ji ni zmanjkalo novih idej. Hvaležni smo za vsa njena dobra dela, vse objeme, obrisane solze, nasmehe, ideje, lepe besede, vse njene pesmi in vemo, da bo vsem ostala v najlepšem spominu. Vsi v vrtcu jo bomo zelo pogrešali, hkrati pa se z njo veselimo njenega novega obdobja. Dobro vemo, da si ga je zaslužila in da bo uživala v družbi svojih domačih in čebel.

skupina Lune

 

 
JESEN V ŽUPNIJSKEM VRTCU PDF natisni

 


Ko je jesen barvala listje na drevesih so se naši otroci iz skupin Lune in Iskre odpravili na kmetijo. Tam so spoznavali kmečka opravila, molzli kravo, kosili travo, pobirali jabolka, pekli kruh in odkrivali lepote okolice, Starega vrha in vsega kar jih je obdajalo. Zavihteli so se tudi na konja in z lovcem spoznavali gozdne živali. Ko so se veselih obrazov vračali domov, so še nas nalezli s svojo hvaležnostjo za vse doživete trenutke.

Tako smo se tudi ostale skupine podale na pot odkrivanja za kaj vse smo lahko hvaležni, kar še bolj pride do izraza v času jeseni. Spoznavali smo jesenske plodove, sadove in pridelke. Se odpravili po okolici in odkrivali kako se narava umirja in pripravlja na svoj zaslužen počitek. Naši najstarejši so odkrivali Svet živali in raznolikost le tega, a pri Plamenih so se odpravili v svet poklicev in spoznavali kaj vse lahko delamo in za kaj vse so potrebni ljudje, ki opravljajo najrazličnejše poklice. S hvaležnostjo gledamo kaj vse nam je to koledarsko leto dalo, koliko dobrot imamo vsak dan na mizi, le to bo še bolj prišlo do izraza v tednu Jejmo zdravo, ko bomo z otroki se pripravljali na Slovenski tradicionalni zajtrk.

Vam želimo, da bi tudi vi bili bolj pozorni na vse kar prejemamo in imamo, saj bomo lahko le s hvaležnostjo skupaj ustvarjali lepši jutri za nas in vse naše otroke. En lep te hvaležen vrtčevski pozdrav vsem vam, ki ste z nami v mislih in dejanjih.

 

Majdi Hribernik

 
PO SLEDEH JESENI PDF natisni

 


Prvi teden v oktobru smo tudi v Župnijskem vrtcu obeležili teden otroka. Poudarek smo dali druženju med skupinami in tudi s starši. Naklonjeno nam je bilo čudovito jesensko vreme, tako, da smo dopoldneve izkoristili za pobege v naravo. Pripravili smo tudi prireditev Župnijski vrtec ima talent. S svojo točko so se predstavile posamezne skupine vrtca, ugotovili pa smo, da naš vrtec premore tudi veliko talentiranih posameznikov. Zelo veliko otrok iz posameznih skupin je zbralo pogum in so se predstavili s svojo točko. Nastope je strokovna žirija ocenila, vsi nastopajoči pa so prejeli priznanja za nastop na talentih.

Po nekajletnem premoru smo letos z velikim veseljem zopet povabili na popoldansko druženje celotne družine naših varovancev. Zbrali smo se na igrišču, kjer so se otroci za ogrevanje igrali igrico, kdo pobere največ jesenskih plodov, ki smo jih vzgojiteljice prej raztresle po celotnem igrišču. Sledil je pohod v smeri Močilnika, do Drče, čez gozd do Pavkarjeve doline in čez Raskovec nazaj do vrtca. Vseskozi so sledili rumenim trakovom krep papirja. Med hojo pa je vsak otrok moral poiskati tri jesenske znanilce. Seveda smo vzgojiteljice poskrbele tudi za nagrado. Tokrat so bile to mini palačinke z jabolki in cimetom, ki smo jih ob povratku razdelile pridnim pohodnikom. Lahko mi verjamete na besedo, da so šle vsem v slast in ni nobena ostala.

Preživeli smo lepo popoldne in hvala vsem staršem, ki ste se dobre volje odzvali vabilu in se podružili z nami.

V imenu kolektiva Župnijskega vrtca, članek zapisala Veronika Novak

 

 
ADIJO POLETJE PDF natisni

 


Poletje je čas, ko je vse bolj sproščeno. Dnevi so topli, igrišča in narava vabijo k razgibavanju in raziskovanju. Vodne igre so priljubljena dejavnost, ki vedno pričara nasmehe na otroške obrazke. Da kepic sladoleda niti ne omenjamo! Skupine otrok se med poletjem združujejo in tako se sklepajo nova prijateljstva. Panoji pred igralnicami pa so polni razglednic s počitnic, ki so nam jih poslali otroci. Koliko novih vtisov in doživetij se skriva v dušicah, ki so obiskale kraje z razglednic. Tako se bo nekaterim kar težko vrniti nazaj v vrtec. Morda bo potrebno posušiti kakšno solzico v vzgojiteljičinem objemu. A igrače in prijatelji hitro povlečejo nazaj v ustaljene tirnice. Vsako novo šolsko leto pa je za določene otroke prav posebno. Za tiste, ki vrtec zapuščajo in se selijo v šolske klopi ter za tiste, ki v vrtec vstopajo prvič. Oboje zna biti stresno a obeta nove izkušnje, pustolovščine in radosti. Dragi prvošolčki, želimo vam obilo zabave, novih prijateljev, znanja in dobrih ocen. In dragi enoletniki, DOBRODOŠLI! Se že veselimo cartanja in igre z vami.

Monika Kastelic

 

 
ŽUPNIJSKI VRTEC PRAZNUJE 30. let PDF natisni

V torek, 1. 6. 2021 bo prav poseben dan,
na ta dan bo naš vrtec pihal že 30-to svečko,
ker je prvič odprl svojo vrata in postal Župnijski vrtec Vrhnika.

Veliko trenutkov in dogodkov se je zgodilo v tem času,
polno spominov in nepozabnih doživetjih v krogu najmlajših.
In ker se z vsem srcem veselimo tega rojstnega dne
ter se zahvaljujemo za vse lepo kar smo skupaj doživeli,
smo se odločili, da bomo ta rojstni dan praznovali kar cel teden.

Zaradi že znanih okoliščin epidemije pa bo to praznovanje
potekalo v dopoldanskem času in v navzočnosti otrok,
vas pa vabimo, da z nami praznujete v mislih in molitvi,
da naš vrtec še naprej ostane trden v svojem poslanstvu,
v skrbi za dobro otrok in v ljubezni do naših največjih zakladov.

V ponedeljek bomo dopoldne odeli ograjo vrtca v risbe
in čudovite izdelke vaših/naših otrok,
ob glavnem vrtcu bo razstava plakatov skupin na katerih
bodo fotografije utrinkov letošnjega leta.
Vsak dan bomo dopolnili razstavo s plakatom dogajanja preteklega dne.
Dodali pa bomo še druge stvari, ki naj nas spominjajo vsak dan, da praznujemo.

V torek bo dan za oviratlon zunaj in v telovadnici.
V sredo nas bo dopoldne obiskal g. nadškof Stanislav Zore
in z nami imel sveto mašo v zahvalo za 30 let.
V četrtek nas bo razveselil čarovnik Jole Cole in za vse otroke pripravil predstavo.
Petek sledi skupni zaključek in praznovanje s torto.

Vsak dogodek je skrbno načrtovan in z upoštevanjem vseh navodil za preprečevanje epidemije.

Vas vabimo, da si ogledate razstavo vrtca, fotografije otrok in se veselite z nami ob tem Velikem prazniku.
Naj bo ta teden tudi za vas lep in doživet kot bo za nas.  

Bogat in poln teden vam želi
kolektiv Župnijskega vrtca Vrhnika

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL