Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30SEPTEMBER PRI SKUPINI MAVRICE PDF natisni

Tako lepe jeseni še Mojca in Anica ne pomnita, ki že nekaj let hodita po tej Zemlji. Mi smo jo dobro izkoristili in preživeli v naravi veliko časa.

15. septembra smo se udeležili prvega organiziranega krosa otrok, ki obiskujejo vrtec. Menda se nas je prijavilo preko 3oo.V svoji kategoriji sta dve naši deklici, Ivana in Hana, osvojili prvo in drugo mesto. Vsi ostali pa smo se tudi borili z vsemi štirimi in sopihali, ter uspešno prispeli na cilj. No, čisto zaupno povemo, da sta bili naša vzgojiteljica in njena pomočnica najbolj zadihani. Bravo mi! (Slike si oglejte v fotogaleriji)

22. smo se sprehajali po Stari cesti. Gašper je rekel, da je bil dan, » k so zaprl, pa smo mi šli«. Dobro je povedal, kajne! Če hočete bolj učeno, je bil «Dan brez avtomobila«. Reševalci so vprašali, kdo bi imel zlomljeno nogo. Kar nihče se ni javil. Končno se je ojunačil Ožbej. Ne, niso mu zlomili noge, kje pa! Samo pokazali so, kako v takem primeru pomagajo ponesrečencu. Eli je bila tam najbolj všeč ogrlica, ki jo je dobila od prijazne gospe (kresnička), Ani so bile všeč močne lučke (na gasilskem vozilu)…Vsi pa smo si najbolj zapomnili čarovnikovo predstavo. (Ostale slike si oglejte v fotogaleriji)

26. septembra smo imeli nepričakovan obisk. K nam je prišlo vesoljsko bitje z imenom Mavrisoljček. Vid si je najbolj zapomnil, da je imel škatlaste copate, Lara pa to, da je pobožal njo in Bora. Tina se je opogumila in pobožala njega. In zakaj je prišel? Težave je imel. Neki Zemljani so prišli na njegov planet, z raketo polno smeti, in so jih hoteli tam odvreči. Ne, ne, to pa že ne! Vsi Mavrisoljčki so se uprli in raketa je morala odpotovati nazaj. Toda, kaj če se vrne!? Zato je prišel k nam, ker je slišal, da se pogovarjamo o vesolju in nas je prosil, naj razvrščamo smeti in naj jih naredimo čim manj. Bil je vesel in presenečen, ko je videl, da mi vse to že delamo, da skrbimo za čim čistejšo naravo. Naučil nas je izštevanko, pesmico je zapel s svojim škatlastim glasom,…..potem, potem ga je prijelo pa kakat, da prav ste slišali in kar naenkrat se mu je mudilo. Preden je s svojimi škatlastimi čevlji nerodno odropotal, pa nam je podaril še vesoljske bonbone. Upamo, da nas še kdaj obišče.

Naučili smo se že šest pesmic, ustvarili kar nekaj umetnin, šivali in uživali na spodnjem dvorišču, ki nam sedaj nudi še več možnosti za gibanje kot lansko leto, raziskovalni sprehodi so pa sploh nekaj posebnega. Na enem izmed njih smo srečali »očita kravo«, ob »njem« pa se je pasel mlad bikec. Ko smo si obe živali dobro ogledali, smo ugotovili, da ima »oči krava« vime. Tako je eden od fantov dobil krajši, skromen »poduk« iz naravoslovja. Za danes bodi dovolj.

Konec oktobra se spet slišimo! Mavrični pozdrav.

 
DAN BREZ AVTOMOBILA PDF natisni

Ob dnevu Brez avtomobila starše vabimo, da pridejo z otroki v vrtec peš.

 
KROS PDF natisni

Kros vrhniških vrtcev

Triiiiiii......štiriiiiii.....ZDAAAAAJ!!!!! Drugi otroci so nas spodbujali s kričanjem, tudi vzgojiteljice so bile glasne kot le kaj, mi pa smo tekli, tekli, kolikor so nam dale noge! Lovili smo račko (to je bil fant oblečen v modro majico, na kateri je bila narisana račka) in to so se organizatorji prav dobro spomnili, drugače bi verjetno kdo zašel s prave proge in jo krenil malo po svoje. Saj se nočemo hvaliti (beri med vrsticami: ja, pa se hočemo), ampak res smo bili dobri! Ah, kaj dobri – naravnost fantastični smo bili!!! Ko so tekle deklice letnika 2007, smo pobrali obe prvi mesti – Ivana Kramarič in Hana Gramc sta pometli s konkurenco. Pri teku dečkov letnika 2006 si je Bine Petkovšek delil prvo mesto s še enim prav tako hitrim tekačem. Pri deklicah letnika 2006 pa so zmagovalni oder zasedle Urška Orgin, Ana Luna Štupica in Blažka Perše – same naše punce!

Nazadnje so se v teku preizkusile tudi vse vzgojiteljice, spremljevalci in tudi vsi navijači, ki so zbrali pogum. No, tu je pa edina kategorija, kjer se ne moremo hvaliti z rezultati. So nam pa naše vzgojiteljice pokazale, da ni pomembno, kateri si, pomembno je, da sodeluješ in se pri tem zabavaš! Krosa so se udeležili vsi vrhniški vrtci, otroci iz Župnijskega vrtca pa smo domov odnesli kar polovico vseh podeljenih diplom. Zakaj se torej ne bi hvalili, če pa tečemo kot veter!!!!

Slike si lahko pogledate v galeriji slik (na tej povezavi - kliknite).

Petra Černetič

 
LETOVANJE NA DEBELEM RTIČU PDF natisni

Tudi letos so otroci Župnijskega vrtca Vrhnika letovali na Debelem rtiču.

 
20-LETNICA VRTCA PDF natisni

Letos je vrtec praznoval 20-letnico ustanovitve.

Ob tej priložnosti so se odvile delavnice za otroke in zabavni program za otroke in njihove starše.

Posebno priložnost smo počastili tudi v okviru dneva Župnije Vrhnika.

 
ŽIVALSKI VRT NA VRZDENCU PDF natisni

9.5. smo se otroci iz Župnjiskega vrtca odpeljali z avtobusom v živalski vrt.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL