Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30Utrinki PDF natisni

UTRINKI (igralnica v: Enota Kaplanija)

Število otrok: 13

Starostna skupina: 3 - 4 leta

Prednostna naloga oddelka: Tam kjer so pravljice doma

Vzgojiteljica: Mojca Gerbec

Pomočnica vzgojiteljice: Anica Košir Kropivšek

 

 

 

V mesecu avgustu so tisti, ki niso preveč zaspani, nagrajeni z rojem utrinkov na zvezdnem nebu. En utrinek, ena želja, kolikor ljudi, toliko želja.

V avgustu, ali morda že prej, pa je v Martinini pisarni nastajal nekoliko drugačen roj utrinkov. Seznam otrok, ki bodo sestavljali skupino s tem imenom. Za skupino Utrinki smo nekoliko nenavadni. Ponoči sladko počivamo, čez dan pa zažarimo v vsej lepoti in skrivnostnosti. Tri deklice in deset dečkov si delijo ideje, igrače, želje, radovednost, znanje. Učimo se živeti drug z drugim in užiti čim več prijetnih uric. Njihov žar občudujeva vzgojiteljica Mojca Gerbec in pomočnica Anica Košir Kropivšek. Obdajajo naju z otroškim navdušenjem, zato se seveda ne bova nikoli postarali, učiva se od njih in jih skušava tudi kaj novega naučiti. Prosiva angele varuhe in naše krstne zavetnike, naj nam izprosijo blagoslov in varstvo za to šolsko leto.

Kakor avgustovsko nebo brez utrinkov ne bi bilo tako zanimivo, tako bi tudi Župnijskemu vrtcu nekaj manjkalo, če ne bi bilo nas. Z veseljem in dobrimi željami se podajamo na zanimivo avanturo skozi novo šolsko leto. Pa lep pozdrav. Pa še nekaj pomembnega. Našli nas boste v Kaplaniji.