Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30POROČANJE ŠKRATKA GILBIJA PDF natisni

 


Živijo! Sem navihan škratek Gilbi in živim v luknjici blizu kuhinje, v Župnijskem vrtcu Vrhnika. Sem slišal, da vas zanima, kako se imamo in kaj počnemo. Hja, oktobra sem se malo pozabaval z otroki. Prvi teden so ob tednu otroka imeli veliko gibalnih dejavnosti. In jaz sem za vsako skupino skril zaklad! Joj, kako sem se zabaval, ko sem opazoval otroke, kako prebirajo naloge in iščejo kje je skrit. Na koncu so morali zagrabiti za lopate, saj sem ga zakopal v peskovniku.

Potem pa sem čez nekaj dni še jaz našel zaklad. Vsaj tako sem mislil. V avli vrtca je bil namreč cel kup kovčkov in potovalk. Sem hotel malo pokukati, kaj je notri. In ko sem raziskoval predalček ene od potovalk, sem na enkrat začutil, da se premikam. Pokukal sem ven. Ojej, hišnik Janez me je odnesel iz vrtca! Sem hotel skočiti ven, pa si nisem upal. Skupaj s prtljago sem se tako znašel v prtljažniku avtobusa. Sem slišal, da se gor na avtobusu smejijo otroci. Veste, navadno ne zapuščam vrtca in sem bil čisto prestrašen, kje se bom znašel. Po kakšni uri vožnje so me spustili iz prtljažnika. Ugotovil sem, da sem se s skupino Zvezdice (lušni otroci in fajn vzgojiteljice) pripeljal na kmetijo. Četena Raven je sicer daleč od vrtca a sem slišal, da se bo tukaj samo dvakrat prespalo in se nato vrnemo. In vam povem, da so bili vsi moji strahovi odveč, bilo je namreč zelo zabavno! Prvič v življenju sem se peljal s traktorjem, otroci so molzli krave, hranili koze, kosili travo, pekli kruh, jahali konja, nabirali hruške in iz njih iztisnili sok, šli smo na pohod, zakurili smo kres in še in še. Vsak dan sem se kakšnemu otroku skril v žep in užival v dogodivščinah. Pa igrišče, tam je bilo sploh veliko zabave! Dobro sem se nadihal svežega zraka in tretji dan je res zopet prišel avtobus. Bi kar ostal na kmetiji a brez otrok ne bi bilo zabavno. Poleg tega sem že malo pogrešal mojo Gilberto, ki me je čakala v vrtcu. Srečno smo se vrnili. Dišalo je po hlebcih kruha, ki so jih otroci zamesili na kmetiji, pečene pa so nato vzeli s sabo domov. Opazil sem, da so tam še eni otroci s kovčki in potovalkami. Morali bi iti na kmetijo tudi oni a so jim jesenovanje odpovedali. Nekaj sem slišal, da se je to zgodilo zaradi vse večjega števila okuženih. S čim so bili okuženi mi ni uspelo ujeti a prav gotovo to ni bila dobra volja.

Počasi se je v naslednjih dneh zmanjševalo število otrok, ki so prihajali v vrtec. Zdaj je zaprta cela Kaplanija in zgornje nadstropje našega vrtca. Ampak meni je važno, da vsaj nekateri pridejo. Ker dokler so tu otroci, je tu tudi smeh, razigranost in dobra volja. Kaj pa vi, poskrbite kaj za dozo smeha, razigranosti in dobre volje? Le dajte, primanjkuje nam tega v zadnjem času. Da vas razvedrim, vam iz vrtca kar zdajle pošiljam en velik in topel objem. Pač zato, da vas malo pogreje v mrzlih dneh in vam malo polepša branje. Lepo se imejte, vam maham iz vrtca.

po Gilbijevem nareku zapisala

Monika Kastelic