Bela dvorana

Galerija slik

Župnijski vrtec Vrhnika
Voljčeva 21
1360 Vrhnika

Delovni čas:
Pon.-pet. 6:00 - 16:30



NOVEMBER V ŽUPNIJSKEM VRTCU VRHNIKA PDF natisni

Mesec november je bil v našem vrtcu poln zdravja. Glavna tema je bila namreč Jejmo zdravo. Tako smo po skupinah spoznavali slovensko domače sadje in zelenjavo. Ribali smo zelje, lupili repo, stiskali jabolčni sok, pekli hruškovo ter slivovo pecivo, lupili suh fižol, kuhali zelenjavno juho…

Za dodatno spoznavanje so nam kuharice en teden namesto sadne malice pripravljale kislo in surovo zelje ter repo, kuhan fižol, ajdovo kašo. Vse skupaj nam je šlo bolj ali manj v slast. V skupini Sončki so si pripravili posebno igrico, s katero so se spodbujali pri poizkušanju novih stvari.

Prebirali smo tudi knjige na to temo. Posebej sta se nam prikupili Repa velikanka ter Zelo lačna gosenica. Pri Angelčkih smo si tako naredili lutke ter zaigrali zgodbo o debeli repi, preko lačne gosenice pa smo spoznavali, da ni ne dobro ne zdravo jesti preveč sladkarij.

Vse skupaj smo zaključili z vseslovenskim zajtrkom. Pili smo domače mleko, si na kruh, ki smo ga spekli sami, namazali maslo ter med in se na koncu posladkali še z domačimi zdravimi jabolki. Ob tem bi se zahvalili vsem, ki so nam darovali mleko, med, zelenjavo in omogočili, da smo lahko izvedli dejavnosti. Hvala družini Kern z Verda, vrhniškim čebelarjem in družini Marolt.

Nam je bil zajtrk zelo všeč in si ga bomo pripravili še večkrat.

Želimo vam veliko zdravja ter lep december

 Sabina Šiberl